Μια μάχη που πρέπει να δοθεί.

30 Αυγούστου, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Ο ιστορικός χρόνος συμπιέζεται ιλιγγιωδώς. Οι εξελίξεις σε κοινωνικό επίπεδο είναι ραγδαίες και οδηγούν την συντριπτική πλειονότητα του κόσμου στην εξαθλίωση, τόσο οικονομική αλλά και ψυχολογική.

Η εκ των πραγμάτων φασιστοποίηση μιας μεγάλης μερίδας, ηθελημένη και προωθούμενη από το σύστημα εξουσίας, λειτουργεί ευεργετικά για το ίδιο, ανακόπτοντας πολλές λαϊκές αντιδράσεις.

Η Αριστερά, πιστή στο θεσμικό της ρόλο, αλλά και όμηρος της ίδιας της εξουσιαστικής της υπόστασης, αδυνατεί να δημιουργήσει πόλο αντίστασης.

Αυτή τη φορά, όλο το ιστορικό βάρος της αντίστασης, πέφτει στους δικούς μας ώμους. Το αναρχικό κίνημα, παρ’ όλες τις παθογένειες και τις διαφορές του, όχι μόνο μπορεί αλλά και οφείλει να πρωτοστατήσει στις εξελίξεις που πιθανών να οδηγήσουν σε μια επαναστατική αλλαγή της κοινωνικής θεώρησης.

Αν θεωρούμε εαυτούς Αναρχικούς, έχουμε χρέος απέναντι στη συνείδηση μας να ξεπεράσουμε ή έστω να παραμερίσουμε τις όποιες θεωρητικές μας διαφορές και να προχωρήσουμε σε μια κοινή, συντονισμένη προσπάθεια να φανούμε αντάξιοι των καιρών μας.

Η εποχή που μας αποξενώνει από τον απλό άνθρωπο και μας λοιδορεί σαν περιθωριακούς και τρομοκράτες πρέπει να τελειώσει. Η αντίσταση απέναντι στη λαίλαπα του Καπιταλισμού και της κάθε λογής εξουσίας, μπορεί και πρέπει να είναι καθολική και αμείλικτη.

Ας δουλέψουμε μαζί, στην προώθηση των ιδεών μας, στην ανάδειξη της αξιοπρέπειας της ζωής, και την αγάπη για την ελευθερία. Ας δείξουμε στον διπλανό μας έμπρακτα πως όλα αυτά τα εννοούμε, και πως στεκόμαστε δίπλα του φερέγγυοι και σταθεροί με απλωμένο το χέρι της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.

Στις φωνές της “λογικής” και του “ρεαλισμού” όλων αυτών που ωρύονται για την ματαιότητα μιας τέτοιας προσέγγισης,, ας απαντήσουμε με πράξεις, και πάνω από όλα με τη φλόγα της επανάστασης που καίει τα σωθικά κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στο πλανήτη.

Σε όλους αυτούς που περιμένουν την απόλυτη μαζικότητα, ενώ παράλληλα αναλώνονται στην εύρεση νέων διαφορών μεταξύ μας, ας απαντήσουμε πως ο καιρός γι αυτά πέρασε, και πλέον μετράει μόνο η δράση και η ενότητα.

Οι συνειδήσεις ψήνονται στη φωτιά της επανάστασης, ας βάλουμε λοιπόν εμείς την πρώτη φλόγα. Και ακόμα κι αν δεν ακολουθήσουν άλλοι, ακόμα κι αν μόνοι μας μείνουμε στο τέλος, θα έχουμε σπείρει πιο πολλά απ’ όλα τα βιβλία και όλες τις κουβέντες που μέχρι τώρα γράφτηκαν και ειπώθηκαν.

Κι αν είναι σύντροφοι να πέσουμε στον αγώνα, ας είναι.

Ας βάλουμε κι εμείς ένα σημάδι στην ιστορία τούτου του αέναου αγώνα για την κατάργηση της εξουσίας.

Ας ζήσουμε κι εμείς την δικιά μας Παρισινή Κομμούνα.

Το σίγουρο είναι, πως χαμένη είναι μόνο η μάχη που δεν δώσαμε.

Short Url: http://wp.me/p2tMSd-3r

  1. 30 Αυγούστου, 2012 στο 7:37 μμ

    Reblogged this on ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ.

  2. 31 Αυγούστου, 2012 στο 9:50 πμ

    Μια μάχη που πρέπει να δοθεί.

    http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_31.html

    ΠΗΓΗ: Methexis Erratum

  3. Ανώνυμος
    31 Αυγούστου, 2012 στο 11:45 πμ

    Σωστα καταρχην…κ τιθεται το ερωτημα: »Πως;»..η απαντηση μαλλον αναντιρρητα θα πρεπει να ναι η ακολουθη : θα πρεπει να αντιστρεψουμε εμπρακτως τις διαδικασιες υποκειμενοποιησης που τοσες δεκαετιες ενορχηστρωνονται απο το Κεφαλαιο,δημιουργώντας νεα υπαρξιακα εδαφη,νεους τοπους σχηματισμου κ μετασχηματισμου υποκειμενων.Σε αυτη την κατευθυνση ειναι πολυ χρησιμο να ασκειται κριτικη σε ολες τις εκφανσεις του καπιταλισμου κ ιδιως των σημερινων κυριαρχων μορφων του (ανασυνδιαστικο-χρηματοπιστωτικο κεφαλαιο,αυλη εργασια κτλ) ..ας μην επικεντρωνομαστε σε Μεγαλες Στιγμες αλλα στην καθημερινοτητα…αυτο πρεπει να ναι το κατεξοχην χωροτροπικο οπλο…

  4. 31 Αυγούστου, 2012 στο 12:35 μμ

    Οι εποχές που ζούμε δεν προσφέρονται πλέον για τέτοιες αναλύσεις. Τώρα πια, ή δρούμε ή μας τελειώνουν.

  5. Ανώνυμος
    31 Αυγούστου, 2012 στο 1:17 μμ

    γιαυτο μας τελειωνουν…επειδη δρουμε χωρις να σκεφτομαστε…

  6. 31 Αυγούστου, 2012 στο 1:22 μμ

    Αδικείς όλα τα κινήματα τώρα. Πόθεν προκύπτει πως δεν σκεφτόμαστε;

  7. Ανώνυμος
    31 Αυγούστου, 2012 στο 5:38 μμ

    μα η δραση που λες προκυπτει απο μια αναλυση προσαρμοσμενη στη σημερινη κατασταση…Και στη σημερινη κατασταση ενα πανταχου παρον πλαισιο βιοεξουσιας εχει καθορισει το συνολο των ζωων μας..αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι,ειναι πως για την αλλαγη,απαιτειται ο πληρης αγωνας εναντια σαυτο το βιοεξουσιαστικο συμφραζομενο..και προκυπτει το ερωτημα :ποιο το υποκειμενο αυτης της αλλαγης…?η απαντηση θα πρεπει να ναι απεριφραστη : νεες υποκειμενικοτητες που θα διαμορφωθουν μεσα απο διαδικασιες στραμμενες προς την παραπανω κατευθυνση..κ αυτη ειναι η δουλεια των σημερινων συλλογικοτητων..να προετοιμασουν υπαρξιακα εδαφη για τους νεους αγωνες….ειναι ματαιο να σκεφτομαστε μεγαλες επαναστατικες αφηγησεις χωρις να ειμαστε προετοιμασμενοι για αυτο που αναγκαστικα θα πρεπει να χτιστει στη θεση του παλιου..κανενα κινημα ως τωρα δεν εδωσε σαφη λυση σαυτο το ζητημα νομιζω..

      • Ανώνυμος
        1 Σεπτεμβρίου, 2012 στο 11:54 πμ

        οσον αφορα το αρθρο σου εγω θελω να υπογραμμισω τα εξης:οταν λεμε πως πρεσβευουμε την καταργηση καθε εξουσιας,δεν θα πρεπει να αναρωτηθουμε πρωτα τι ειναι εξουσια?που υπαρχει και πως ασκειται η εξουσια?ποιοι οι φορεις της εξουσιας και ποιες οι σχεσεις εξουσιας στο πολιτικο και στο κοινωνικο πεδιο?…..Δεν ειναι ευλογο να σκεφτει καποιος οτι η εξουσια ενυπαρχει σε ολες τις σχεσεις και οτι αποτελει οπως λεει κ ο Φουκω μια στιγμιαια αποτυπωση των σχεσεων δυναμης…?οι απαντησεις στα ερωτηματα αυτα θα πρεπει να δοθουν χωρις προκαταληψεις…

  8. rigasgfree
    31 Αυγούστου, 2012 στο 6:48 μμ

    Πριν από όλα πρέπει να δούμε τα λάθη που μας αποξένωσαν από την κοινωνία όταν η Αριστερή ιδεολογία ήταν κυρίαρχη και πως η «συμμορία» της ΧΑ έφτασε εκεί που έφτασε και που αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα έπαιρνε πάνω από 10%…

    …Με λίγα λόγια, αν μια συνιστώσα είχε μπει στον κόπο να αναπτύξει «παρακρατική» δράση σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα οι γέροντες θα πήγαιναν στο ΑΤΜ όχι με τον κοντοκουρεμένο Μπάμπη αλλά με τον Νίκο τον μαλλιά ή τον μελαμψό Χασάν και έτσι η Αριστερά θα είχε δώσει στην ελληνική κοινωνία ένα αντιρατσιστικό μάθημα που δεν θα ξεχνούσε ποτέ…

    http://nontobenews.com/2012/06/14/clausewitz-gr/

  1. 30 Αυγούστου, 2012 στο 8:30 μμ

Σχολιάστε