Αρχική > Uncategorized > Σκέψεις για την "ορθή" Αριστερά

Σκέψεις για την "ορθή" Αριστερά

Ιουλίου 20, 2011 Σχολιάστε Go to comments

Διαφωνώ ριζικά με την «δικαιωματική» πρωτοκαθεδρία του Λενινισμού, και επιρρίπτω ευθύνες αποπροσανατολισμού και οπισθοδρόμησης σε όλα τα Αριστερά σχήματα που αυθαίρετα και χωρίς ουσιαστική οριζόντια δημοκρατική συμμετοχή της εργατικής τάξης, ανέλαβαν εργολαβικά την εκπροσώπηση της.

Η θεσμική αριστερά αλλά και πολλά μορφώματα της μη θεσμικής, υιοθέτησαν αστικές πρακτικές διαχείρισης και οργάνωσης, με αποτέλεσμα την αναγκαστική τους στροφή από την διαρκή αμφισβήτηση της εξουσίας και την μετεξέλιξη του ανατρεπτικού τους χαρακτήρα σε απλές  διαχειριστικές εξωραϊστικές προσπάθειες των κοινωνικών ανισοτήτων.
Η επιλογή τους να αυτοπροβάλλονται ερήμην του κόσμου ως αυτόκλητοι σωτήρες και αρχηγοί, είναι επίσης αποτέλεσμα της αστικής τους ρίζας. Αρνούμενοι την αμεσοδημοκρατία ως μόνο τρόπο λειτουργίας των κομμάτων, αποδομούν στην ουσία το Μαρξισμό, απομακρύνουν την πιθανότητα συσπείρωσης των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας και αποκρύπτουν έτσι την αδυναμία μιας «Αστικής Αριστεράς» να δράσει ριζοσπαστικά.
Το φαινόμενο των σημερινών «ηγετών», «ηγετίσκων», «φωστήρων» και λοιπών «αντιπροσώπων», δεν είναι παρά η συγκεκαλυμμένη παρακμή των Μαρξιστικών ιδεών μέσα από καταχρηστικές  και αυθαίρετες αναλύσεις της θεωρίας από ανθρώπους που αρνήθηκαν πεισματικά την ουσία της έναντι της χρησιμότητας της για την επίτευξη των ιδιοτελών μικροπολιτικών τους επιτευγμάτων.
Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: